Köpa råttor

 

Att köpa Råtta av oss

 

Att köpa djur, oavsett art, kräver eftertanke, planering och viss kunskap.

 

Vi kräver inte att våra köpare är experter, men vi kräver att ni har läst på, tänkt efter och förberett innan ni köper råttor.

 

Våra råttor är uppfödda för och säljs främst som sällskap.

Ev. vidare avel diskuteras.

 

Jag är väldigt mån om att mina råttor får den bästa tänkbara framtiden.

Därför väljer jag köpare noga och jag väljer gärna de jag redan känner och/eller de som köpt råttor av mig vid tidigare tillfälle(n).

 

Självklart har jag vissa krav på dig som köpare.

Du ska ha en lämplig bur som är inredd på ett lämpligt sett. Använda dig av ett lämpligt strö/bottenmaterial.

Jag föredrar höga, klättervänliga burar inredda med hyllplan, korgar, hus, hängmattor, rör mm. Jag har oftast toalättströ, hampaströ och/eller stl strö i mina burar.

 

Mina råttor är väldigt duktiga på att använda toaletten, jag har klumpfri sand (oftast coops extra) eller hampaströ i mina toalådor.

 

Maten är det jag har mest åsikter omkring..

Jag ger mina råttor ett egenblandat torrfoder. Recept kommer :)

 

Utöver torrfodret så ska råttor även ha färskmat.

Mina får färskmat ca två gånger om dagen, mestadels olika sorters grönsaker och rotfrukter men även lite matrester. 2-3 dagar i veckan får dem också animalisk protein.

Mina råttor får inga stora mängder av ärt-, balj- och bönväxter eftersom jag för många år sen läste en studie som gjorts på råttor och fytoöstrogener, att det ökar riskerna för bröstcancer (juvercancer/tumörer). Jag minns inte exakt vad det stod, eller något exakt resultat och jag hittar inte artikeln igen. Det har säkerligen kommit ut andra rapporter som hävdar motsatsen men faktum är att juvertumörer har minskat till nästan obefintligt i mina linjer sen dess.

Jag har inga bevis på att det stämmer utan det är enbart min teori.

Mina råttor får inte heller någon större mängd sojaprodukter.

 

Råttorna vill bli aktiverade dagligen.

Här springer råttorna ute 6-8 timmar varje dag. Lite beroende på hur många flockar jag för tillfället har.

Ungar får bara vara på sängen och i soffan eftersom det finns väldigt många skrymslen och vrår som dom kan gömma sig i här.

Ungarna får också vara ute flera kortare perioder istället för en längre.

Men att springa fritt är inte tillräckligt för råttorna. Råttor är sociala djur som gillar att umgås med sin människa/människor. Man kan lära dem kommandon och trick, pussas och kela, gömma godis, bygga hinder/agility banor mm.

 

 

Om du då känner att du kan erbjuda en råtta från mig ett bra hem så är du välkommen med en intresseanmälan. Skicka ett mail eller PM via FB sidan och berätta mer om dig själv och vad du kan erbjuda.

 

En råtta kostar 350:-

Om det är så att du mot all förmodan inte kan ha dina råttor kvar så ska du kontakta mig, jag tar alltid tillbaka råttorna och även burkompisar som inte kommer ifrån mig. Jag vet också nästan alltid någon som är intresserade av vuxna/äldre råttor som jag kan förmedla kontakt med.

Jag ställer alltid upp som råttvakt vid behov!

Jag vill få uppdateringar om råttan under hela råttans liv. Både bra, roliga, tråkiga och dåliga eftersom det är viktigt att veta hur jag kan förbättra mitt avelsarbete men också för att jag helt enkelt bryr mig väldigt mycket om råttorna.

Jag erbjuder tips, råd och annan support under åtminstone hela råttans livstid!

 

Vi finns i Mariefred. Mariefred ligger lite utanför Stockholm.

Om det är för långt att åka så kan vi allra oftast mötas upp närmre Stockholm. Bor ni ännu längre bort så finns det olika transporthjälpsgrupper på facebook att söka transporthjälp i. Sök i första hand från Mariefred/Läggesta men även kringliggande kan gå bra med lite planering.

 

Råttan ska vara fullt betald innan den flyttar härifrån.

Det går bra att betala via banköverföring, kontant på plats eller swish.

 

Kontakt

 

info@verra.se

Tel. 070-0471411

 

Eller PM via vår FB sida!

 

Vi finns i Mariefred!