Fredagen den 13:e

Beräknad nedkomst: 2015-02-13
Förväntade färger: Amber (am)
Teckningar/Varianter: Hooded (hd), striped roan (str ro). Alla släta och toppörade.
Antal födda: 13st. 5 Hanar och 8 honor.

 

Trettonde Am str ro Såld till Sandra
Otur Am str ro På foder hos Anna
Skrock Am hd Stannar
Jason Am hd Sålt till Sahra
Fredag Am hd Såld till Sandra
Mrs. Voorhees Am str ro Såld till Fanny
Machete Am str ro Såld till Fam.
Skräck Am hd Stannar
The Final Friday Am hd  
Mardröm Am hd Stannar
Crystal Lake Am hd  
Alice Am hd Såld till Fam.
Alla Fasors Blodiga Dygn Am hd Såld till Fanny

Maja kom hit för omplacering som väldigt ung. Jag föll handlöst för hennes fantastiska personlighet och stora humor så det var självklart att hon fick stanna.
Trots sin unga ålder så är hon en stor trygghet i flocken och hon är den som tagit sig an nykomlingarna, på bästa sätt dessutom.
Jag har letat efter en matchande hane till henne ett tag nu och fått några riktigt bra förslag. Tyvärr har det varit för långt bort och det har visat sig vara för svårt att hitta transport.
Så fick jag ett telefonsamtal av Kristina uppe i Stockholm.. Hon har  en nästan perfekt hane till Maja. Alvin är amber irish, mjuk och flocksmart, har fungerat utmärkt vid alla intron han blivit utsatt för, även om det varit lite äldre råttor. Han är lagom stor med sina 612g och är väldigt mjukt i kroppen. Alvin har nästan allt jag önskar, förutom en väl dokumenterad stam.. eftersom jag inte vet något om Majas stam. Men nu är Alvin nästan 1,5 år gammal. Hans mor är strax över två år och alla Alvins syskon är i livet och har inte drabbats av några större problem. En har lite dåligt immunförsvar och har drabbats av flera förkylningar. En hane har haft det lite tufft med intron men annars finns det inte så mycket att anmärka på.

Förväntningar på kullen.
Hälsa och temperament ligger som alltid i fokus. Och syftet med parningen är som vanligt att få fram perfekta sällskapsråttor. Men jag har även lagt vikt vid färgen. Amber är en utav mina favorit färger och jag har länge velat ha en linje med amber. Men det har inte riktigt funnits plats och tid eller bra avelsmaterial tidigare.
Väntade färger amber i olika teckningar. Släta.

 

 

Bilder


 

 

 


Stamtavla

Alvin
Amber irish
Född: 2013-06-08
Upf./Äg. Kristina
Nisse
Amber (?) roan, db.
 
 
Saga
Agouti ir, rex db.
 
 
Maja
Amber hooded
Född: 2014-02-13
Äg Verra